Rektörümüz Prof. Dr. Nihat Şındak, Devam Eden İhtisas Projelerini Yerinde İnceledi

Rektörümüz Prof. Dr. Nihat Şındak, Üniversitemiz Kezer Yerleşkesi kampüsünde yapımı devam eden çalışmaları yerinde incelemeye devam ediyor. 

Bu kapsamda Rektörümüz Prof. Dr. Nihat Şındak, “Siirt Üniversitesi Arıcılık Uygulama ve Araştırma Merkezi (ARIMER) Yapım İşi”  ve “Fıstık Fidanı Üretim Serası” yerinde inceledi. Proje kapsamında yürütülen çalışmalarda gelinen son aşama hakkında yetkililerden bilgi alan Rektörümüz Prof. Dr. Nihat Şındak’a, Üniversitemiz üst yönetimi de eşlik etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Nihat Şındak, ilk olarak Fıstık Fidanı Üretme Serasını ziyaret etti. Burada, fıstık fidanlarının üretim süreci ve tesisin kapasitesi hakkında yetkililerden bilgi aldı. İhtisas projelerinden olan “Antepfıstığında Fidan Üretiminin Geliştirilmesi” başlıklı projenin çıktıları için çalışmaların devam ettiği serada antepfıstığı üst başlığı ile Siirt fıstığı fidan üretimi ile ilgili alanın uzman isimleri tarafından takibinin yapıldığı fıstık serasındaki çalışmalar hakkında bilgi aldı. 

Rektörümüz Prof. Dr. Nihat Şındak’ın sonraki durağı ARIMER inşaatı oldu. Burada proje sorumlularıyla görüşerek inşaat sürecini değerlendirdi. İleri teknolojiye sahip olacak olan araştırma merkezinin tamamlanmasıyla arıcılık alanında, Siirt özelinde ise Pervari balı konusunda önemli çalışmaların yapılacağı, Üniversitemizin araştırma ve geliştirme kapasitesinin önemli ölçüde artacağını ifade etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Nihat Şındak, incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, Üniversitemizin fiziki altyapısını güçlendirmek ve öğrencilere en iyi eğitim ortamını sunmak için çalışmaların aralıksız sürdüğünü ifade ederek, bölgesel kalkınma odaklı misyon farklılaşması projesi kapsamında ihtisas alanı tarım ve hayvancılık olan Üniversitemizde fıstık fidanı üretim serasının ve Arımer’in Üniversitemize ve bölgemize önemli katkılar sağlayacağını vurguladı.

UĞUR BAŞALAN (0484) 212-1111 / 3534
Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
8 Temmuz 2024