Üniversitemiz "Afet Farkındalık Eğitimi" İçin Harekete Geçti

Üniversitemiz ile Siirt AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) İl Müdürlüğü “Afet Farkındalık Eğitimi” iş birliği için harekete geçti


İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından 2021 yılı “Afet Eğitim Yılı” ilan edilmişti. Bu kapsamda 2021 yılının ilk yarısında imzalanan protokolle; üniversitemiz akademik ve idari personeline Temel Afet Bilinci (TAB) eğitimlerinin verilmesi ve fakültelerimizde İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) oluşturulması için akademik danışmanlık desteğinin sunulması konularında mutabakata varılmıştı.


2021-2022 Eğitim Öğretim döneminin yüz yüze eğitim yoluyla yapılması kararının ardından afet eğitimleri düzenlemek, afet farkındalığı oluşturmak ve afet gönüllüsü kazanmak adına harekete geçti. Üniversitemizde, Rektörümüz Prof. Dr. Nihat Şındak ve Siirt AFAD İl Müdürü M.Cahit Akkoyun ile gerçekleştirilen toplantıda İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) çalışmalarını somuta dönüştürmek için adımlar atıldı.


Siirt AFAD İl Müdürü M.Cahit Akkoyun Ülkemizin bir afetler ülkesi olduğunu ve ilimizi de buna hazırlıklı hale getirmeye mecbur olduğumuzu ifade ederken; Siirt Üniversitesi’ne de yaptığımız tüm işlerde bize destek verdiği için teşekkür ediyorum dedi.


Rektörümüz Şındak, Yapılacak iş birliğinin ülkemiz ve insanımız adına hayırlı bir iş olduğunu, Afete Karşı Farkındalık İş birliği Protokolü’nün gereği olarak kurumsal ve idari imkanlar doğrultusunda destek olmaktan mutluluk duyacaklarını ifade etti.


Rektörümüz konuşmasına “Bu aşamadan sonra Üniversitemiz Genel Sekreterliği ve Sağlık Spor Daire Başkanlığı koordinasyonunda akademik, idari ve öğrenci bazında gerekli eğitimleri, tatbikatları yapmak ve afet bilincini geniş kitlelere yaymak içi seferber edeceğiz. Siirt AFAD İl Müdürü M. Cahit Akkoyun’a ve çalışma arkadaşlarına birlikte çıktığımız bu yolda başarılar diliyor, nazik ziyaretleri için teşekkür ediyorum” diyerek son verdi.

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
20 Ekim 2021