Üniversitemizin Yükseköğretim Kurulu Raporundaki Başarısı

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) tarafından her yıl Türkiye’deki 208 üniversite arasında “Eğitim ve Öğretim”, “Araştırma-Geliştirme, Proje ve Yayın”, “Uluslararasılaşma”, “Sürdürülebilirlik” ile “Topluma Hizmet ve Sosyal Sorumluluk” kategorilerinde Yükseköğretim Bilgi Sistemi (YÖKSİS) İzleme Kriteri Modülü üzerinden 74 farklı gösterge esas alınarak hazırlanan “2024 Yılı Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu” YÖK’ün internet sitesi üzerinden yayınlandı.

 

Bu kapsamda YÖK tarafından yayımlanan 2024 genel raporunda, Üniversitemizin başarıları dikkat çekti.

 

YÖK raporuna göre “Alan Ağırlıklı Atıf Endeksi”, “İlk Yüzde Onluk Dilimde Bulunan Dergilerdeki Yayın Sayısı” ve “Kadın Personel Oranında” büyük başarı gösteren Üniversitemiz “Alan Ağırlıklı Atıf Endeksinde” 8. (sekizinci), “İlk Yüzde Onluk Dilimde Bulunan Dergilerdeki Yayın Sayısında” geçmiş yıllara ait verisi dikkate alınarak hesaplama yapıldığında 2. (ikinci), “Kadın Personel Oranında” ise geçmiş yıllardaki verilerine oranla kadın personel sayısını en çok arttıran 3. (üçüncü) üniversite oldu. Bu bağlamda Üniversitemiz araştırma ve geliştirme faaliyetlerinde gösterdiği performansla öne çıkarak başarılarına bir yenisini daha ekledi.

 

Üniversitemizin göstermiş olduğu bu başarılardan dolayı memnuniyetini ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Nihat Şındak, “YÖK tarafından yayımlanan 2024 genel raporunda ortaya konulan başarı akademik kadromuzun özverili çalışmaları neticesinde alınan bir başarıdır. Üniversitemiz, bilime katkı sağlamaya, topluma faydalı bireyler yetiştirmeye, bölgesel ve ulusal kalkınmaya katkı sağlamaya devam edecektir." dedi.

Öğr. Gör. ALPER MUSA SAĞLIK (0484) 212-1111 / 3535
Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
9 Ekim 2024